søndag den 2. marts 2014

"Oh my God!"


Så er vi her. Endelig! Efter en lang flyvetur fik vi igen fast grund under fødderne tidligt fredag morgen og vi følte os nogenlunde beredte på at tage imod Kina med åbne arme efter et par timers søvn. Al vores opsparede energi har vi virkelig også fået brug for sidenhen da Kina byder på utroligt mange ting, man aldrig har oplevet før. Hvad der kan nævnes af ting er bl.a. det faktum at vi ikke aner hvad vi får at spise når vi går over i skolens kantine, der findes kun én ansat som kan snakke nogenlunde engelsk, og når han ikke er i nærheden kan man pege på næsten hvad som helst og spørge: ”Chicken?”, hvor du som svar får et nik, men senere viser det sig så på ingen måde at være kylling, måske er det i stedet for fisk eller noget helt tredje. Derudover har vi mødt Sunny, vores kontaktperson, som kan flere danske gloser, og forstår sikkert dobbelt så mange, bruger udtrykket ”Oh my God” om alt, lige meget om det er godt eller skidt, og tager tingene lidt afslappet. Dette betyder at vi højest ved at vi skal mødes med hende næste dag, men egentlig ikke, hvad der skal foregå. Sunny er dog guld værd, fordi hun er en af de eneste måder vi kan kommunikere med alle andre kinesere på og desuden har hun udtalt sig om, at hun ikke har kunnet spotte nogle ”troublemakers” på vores hold, så det virker ikke til at det bare er os der har en god fornemmelse med vores hold men også hende.
Trafikken kunne man også skrive side op og side ned om, men kort fortalt kan det siges at man altid er lidt i tvivl om man kommer helskindet igennem det, når man træder ud i et kryds. Indtil videre har vi benyttet os af taktikken med at følge efter en kineser, så vi har en i blandt os der føler sig lidt mere sikker i at gå ud foran bilerne, som man aldrig helt ved med hvornår de begynder at køre igen. De kinesiske fodgængere tager det hele meget roligt og krydser gerne midt over krydset i stedet for at tage fodgængerovergangene.
Og hvis man i Kina skulle være i tvivl om hvad man skulle finde på til aftensmaden kan man tage på en lille inspirationstur til det nærmeste supermarked og måske ende op med at tage en levende frø eller skildpadde med hjem til at smide i gryden.
Tianjin TV-Tower

Chinglish

Ris i store mængder

Alternativ afspærring med indkøbsvogne

Kæmpe vanter der sidder fast på cykelstyret... Så glemmer du dem aldrig!

Smog og højhuse

En frø: 19.8 yuan

Ingen kommentarer:

Send en kommentar